Παρασκευή, 18 Αυγούστου // Vegas


Και οι Vegas φέτος στο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού.

Οι VEGAS αποτελούνται από τρία μέλη: το ZeRaw και την Κατερίνα Κουκουράκη στα φωνητικά και τον DJ Airth στα decks.

Οι VEGAS είναι το νούμερο 1 ελληνικό urban pop μουσικό συγκρότημα που εδώ και οκτώ χρόνια αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά συγκροτήματα στο χώρο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.
Δημιουργήθηκαν το 2009 και το αστέρι Βέγας που ανήκει στον αστερισμό της Λύρας αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το όνομά τους.
Έκτοτε θεωρούνται πρωτοπόροι και εκκεντρικοί καλλιτέχνες που δημιουργούν τάσεις τόσο στη μουσική όσο και στη μόδα και δίνουν κατεύθυνση.

Το 2009 κυκλοφορούν το πρώτο ομότιτλο album και τα δύο singles με τίτλο "Τους πονάει" και "Ήρθε η Στιγμή" κατακτούν πολύ σύντομα μια θέση στο Top 10 του ελληνικού επίσημου Airplay Chart και μένουν στην πρώτη θέση για περισσότερο από τρεις μήνες το καθένα.

Το 2010 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, το Season 2 που ηχογραφήθηκε στο Black Rock Studios στη Σαντορίνη. Το άλμπουμ περιλαμβάνει την πρώτη διεθνή συνεργασία τους με τον Tomer G καθώς και  τα τραγούδια που τους απογειώνουν «Μη Σταματάς», «Μη Σε Νοιάζει» και το «Φιλί» και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται χρυσό.
Η ίδια χρονιά τους επιφυλάσσει δύο σημαντικές διακρίσεις: επιλέγονται να είναι το warm up act στη μεγάλη συναυλία της Rihanna και αποθεώνονται από
 10.000 άτομα.
Την ίδια χρονιά έχοντας 7 υποψηφιότητες σε 7 κατηγορίες κερδίζουν το βραβείο του καλύτερου Hip Hop/Urban Videoclip στα Mad TV Video Music Awards 2010 για το τραγούδι «Τους Πονάει».

Το 2011 κυκλοφορούν το single «Για σένα» ένα τραγούδι που γίνεται τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία και πλέον «κλασικοποιεί» το συγκρότημα δίνοντάς του μια κεντρική θέση στο πάνθεον της ελληνικής δισκογραφίας.

Το 2012 θεωρείται σταθμός στην καριέρα τους. Το τρίτο album με τίτλο «The story so far» έρχεται σαν μια φυσική μουσική εξέλιξη του ήχου τους  και περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους το «Πιο Ψηλά». Το τραγούδι αυτό θα σπάσει κάθε ρεκόρ και θα μείνει στην ιστορία ως το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι στο ελληνικό ραδιόφωνο εκείνη τη χρονιά ενώ θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια views στο YouTube.
Φυσικό είναι τα βραβεία να διαδέχονται το ένα το άλλο: βραβεύονται ως «Το συγκρότημα της χρονιάς» στα Mad Video Music Awards 2012 by Vodafone και από το MTV Greece ως «The Best Greek Act».

Το 2013 κυκλοφορεί ένας ακόμη «ύμνος» για τους fans του συγκροτήματος, το «Ακόμα». Το videoclip με πλάνα από την περιοδεία τους στην Αμερική γίνεται viral και ξεπερνά μέσα σε λίγες μέρες τα 4 εκατομμύρια. Είναι υποψήφιοι σε 5 κατηγορίες στα Mad Video Music Awards 2013 by Vodafone και κερδίζουν ένα ακόμη βραβείο ως «Καλλιτέχνης της χρονιάς για την Κύπρο».

Στα τέλη του 2013 οι «ανήσυχοι» Vegas κυκλοφορούν το τραγούδι “Χίλιες Φορές” και με αυτό κερδίζουν μια ακόμα υποψηφιότητα για τα MTV EMA 2014: Best Greek Act. Γίνονται κάτοχοι του βραβείου για δεύτερη φορά κι έτσι γίνονται οι μοναδικοί ‘Έλληνες καλλιτέχνες με δύο βραβεύσεις στα MTV EMA.

Το 2015 πιστοί στην «Υπόσχεσή» τους στο κοινό παρουσιάζουν το ομώνυμο ολοκληρωμένο album που περιλαμβάνει τις προηγούμενες επιτυχίες «Εγώ το διάλεξα», «Ακόμα», «Παιδιά της νύχτας» ενώ ξεχωρίζει στο ραδιόφωνο και στα club το καινούριο τους hit με τίτλο «Απόψε».

Το 2016 οι Vegas γυρίζουν σελίδα στην ιστορία τους.
«Κάνουμε τη μέρα – νύχτα και τη νύχτα – μέρα
Δεν πατάμε στη γη, πετάμε στον αέρα
Ό,τι κι αν κάνουν δε μας λυγίζουν

Kim και Kanye δε μας αγγίζουν…»

Το «Ας’ τους να λένε» είναι γεγονός και οι Vegas παρουσιάζουν το πρώτο lyrics video στην Ελλάδα με κανονικά γυρίσματα.
Το συγκρότημα βρίσκεται στην πιο δημιουργική του μουσικά περίοδο. Οι  Vegas νιώθουν έντονα την ανάγκη να δοκιμαστούν σε νέους ήχους και ενορχηστρώσεις και να ενσωματώσουν τις  παγκόσμιες μουσικές επιρροές που δέχονται.

Το 2017  η διαδικασία αυτή γεννά την καινούρια τους επιτυχία με τίτλο «Πιο δυνατά». Το τραγούδι από την πρώτη εβδομάδα σκαρφαλώνει στην κορυφή των ραδιοφωνικών charts, δείχνοντας έτσι μια τεράστια δυναμική.
Οι Vegas συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ελληνικής μουσικής σκηνής. Κατέχουν το ρεκόρ σε YouTube views έχοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 91.000.000 (το «Φιλί» ήταν το πρώτο videoclip στην Ελλάδα που ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια και το «Πιο Ψηλά» τα 20.000.000).

Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, τόσο στο στούντιο όσο και σε live εμφανίσεις ενώ αποτελούν σταθερή επιλογή σημαντικών χορηγών όπως οι Adidas, Bubble Tale, H&M, Red Bull, Eastpak.

Ένα ακόμα μεγάλο τους όνειρο έχει πραγματοποιηθεί καθώς έχουν το δικό τους στούντιο ηχογραφήσεων (www.headroom-studios.com) ένα από τα πιο σύγχρονα στα Βαλκάνια.
Έχουν πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες σε Ελλάδα, Ευρώπη, Κύπρο, Αμερική και Αυστραλία με περισσότερα από 700 sold out live.

Αυτή την περίοδο οι VEGAS μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ να ξεπεράσουν μουσικά τον εαυτό τους και -γιατί όχι- τα ελληνικά σύνορα.
Άλλωστε, το καινούριο τους τραγούδι μαρτυρά και το μότο που τους αντιπροσωπεύει: Συνεχίζουμε…«Πιο δυνατά»!

Δισκογραφία

Άλμπουμς

Vegas (2009)

Season 2 (2011)

Vegas: The Story So Far (2012)

Υπόσχεση (2015)

Σίνγκλς

Τους πονάει - (2009)
Της μάνας σου (η αγκαλιά) - (2009)
Δε θα φύγεις - (2009)
Ήρθε η στιγμή - (2010)
Φιλί - (2010)
Μη σταματάς - (2010)
Φσσστ! Vegas - (2010)
You Killed Me - (2010)
Mad About You - (2011)
Για Σένα - (2011)
Πιο Ψηλά - (2012)
Πάντα Καλοκαίρι - (2012)
Προσπαθώ - (2012)
Όσα είχα - (2012)
Ακόμα - (2013)
Χίλιες Φορές - (2013)
Πεδίο μάχης - (2014)
Παιδιά της νύχτας - (2014)
Solo - (2015)
Απόψε - (2015)
Άσ’ Τους Να Λένε - (2016)
Πιο δυνατά - (2017)

Facebook Page
https://www.facebook.com/vegasofficialpage/

Twitter
https://twitter.com/vegas_group

Youtube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCR8MCGIP7SH8bXrImEdTCIA/undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή το Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού είναι ένας ανοιχτός θεσμός και στηρίζεται στη συμμετοχή, κάθε άποψη και πρόταση σας είναι ευπρόσδεκτη.